Vereniging

Triathlon Club Twente (TCT) is de op een na oudste triathlonvereniging van Nederland. Sinds haar oprichting in 1984 (slechts 6 jaar na de allereerste officiële triathlon wereldwijd, de Ironman Triathlon op Hawaii) heeft TCT zich ontwikkeld tot 1 van de toonaangevende triathlon verenigingen in Nederland. Begonnen als een kleine en bescheiden vereniging is het ledenaantal inmiddels gegroeid tot meer dan 150 leden. In de verschillende triathlondivisies van de NTB is TCT ruim vertegenwoordigd met dames- en herenteams in de Ere- en Eerste Divisie.

Wekelijks organiseert TCT onder deskundige leiding 4 zwemtrainingen (in het Slagmanbad en Aquadrome in Enschede), 1 fietstraining (op het industrieterrein de Marsteden in Enschede) en 1 looptraining (op de atletiekbaan van AC TION in Enschede). In de winterperiode wordt de fietstraining vervangen door een inmiddels zeer succesvolle schaatstraining. Deze schaatstraining, die ook openstaat voor de andere triathlonverenigingen in de regio heeft intussen 40 triatleten op de schaatsen gekregen.

Door het hele jaar heen organiseert TCT een breed scala aan evenementen. Het triatlonseizoen start voor TCT aan het begin van de lente wanneer zij de Hulsbeek Run Bike Run organiseert. Het triathlonseizoen wordt afgesloten met de eigen Rutbeek Triathlon. Deze triathlon kent een jeugdafstand, sprintafstand en een kwart triathlon en heeft al als Nederlands Kampioenschap Masters én finale wedstrijd van zowel de Eerste Divisie triathlon als de Verenigingscompetitie gegolden. Daarnaast organiseert TCT het Nederlands Kampioenschap Trappenloop in de mooie Alphatoren in Enschede.

Naast alle serieuze sportbeoefening is TCT vooral ook een gezellig vereniging. Belangrijk zijn het jaarlijkse trainingsweekend in Sauerland, waarbij naast hard trainen ontspanning centraal staat, en de jaarlijkse verenigingsavond. Triathlon Club Twente: is nu 35 jaar, van 22 pioneers naar meer dan 150 leden, van jong tot oud, van breedtesport tot topsport!