Veiligheid

Welkom op de pagina ‘Veiligheid’ van Triathlon Club Twente. We bieden onze leden meerdere trainingen per week aan: zwemmen, fietsen en lopen. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de trainingen zo veilig mogelijk zijn. Zeker bij het fietsen op de openbare weg zullen we ons aan bepaalde regels moeten houden, voor je eigen veiligheid en die van elkaar. Spreek elkaar aan op het (niet) handhaven van deze regels!

Fietsregels

Als uitgangspunt gebruiken we de afspraken van de NTFU voor het fietsen in groepen, met onder andere een filmpje over communiceren in een groep.

Specifiek voor de intervaltraining op de Marssteden zijn er een aantal regels waar we ons aan houden. Deze zullen ook tijdens de trainingen uitgelegd worden.

Veilig trainen doen we samen!

Incidenten

We hopen dat onze trainingen veilig zijn, maar dit kunnen we nooit 100% garanderen. Voor incidenten met persoonlijk letsel gebruiken we het volgende EHBSO protocol: Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken

Ook maken we gebruik van een meldingsformulier voor incidenten en bijna-incidenten. We gebruiken deze meldingen om de trainingen in de toekomst nog veiliger te kunnen maken.

Veiligheidscommissie

Heb je vragen of suggesties, of wil je iets anders melden aan de veiligheidscommisie? Mail dan naar: