Jeugd

Het is onderdeel van het beleidsplan van Triathlon Club Twente om een platform aan te bieden waar vanaf de jeugd een doorgroei gemaakt kan worden tot het hoogste nationale niveau. Dit doet de club door specifiek trainingen aan te bieden door daarvoor opgeleide jeugdtrainers en een gediplomeerde regiotrainer. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot individuele begeleiding en kunnen junioren ervaring opdoen in de teamcompetities voor zowel Run Bike Run als triathlon. Tot slot is het mogelijk voor haar jeugdige leden om fietsen en helmen te huren bij de club.

Welke trainingen Triathlon Club Twente aanbiedt voor jeugdleden is te vinden onder ‘Trainingen’. Onze jeugdleden zijn in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Alle jeugdleden kunnen in principe aan de zwemtrainingen meedoen mits ze een zwemdiploma A in hun bezit hebben. Bij redelijk tot goed weer gaan de loop- en fietstrainingen van de jeugd door. Bij de fietstrainingen is een helm verplicht.

Hier vind je meer informatie over triathlon vanuit de Nederlandse Triathlon Bond: https://www.triathlonbond.nl/meedoen/jeugdtriathlon/